Stora distansarbetarkonferensen

Mitt hem är numera inte bara min borg, utan också min arbetsplats… Kommer det att förbli så? Det är framför allt kontorsarbetet som har flyttat hem, antingen vi vill eller ej, och många påverkas – både till kropp och själ.

Tekniken fungerar allt bättre för många, men ensamheten, teamkänslan, ledarskapet och ergonomin är utmaningar. Det som inledningsvis visade sig vara utmaningar med att få teknik att fungera hemifrån har kanske löst sig. Den digitala mognaden hos företag och individer fick sig en rejäl skjuts in i framtiden 2020. Föga förvånande kanske. Verkligheten tryckte på med full kraft.

Vi har också hört flera forskare som sagt att det här hade ju hänt ändå förstås, men mycket mycket långsammare. Är det bra eller dåligt?

Så vad är de nya utmaningarna om nu ändå tekniken fungerar? Finns det en policy för hemarbete? Vad säger lagstiftningen? Kommer det alltid att vara så här eller kommer vi backa vår utveckling, så att allt blir sig likt igen? Hur leder jag mina medarbetare på distans? Hur leder de sig själva? Och vilka är strategierna och nycklarna till work-life balance?

Vad gör vi när alltfler upplever ”Zoom-Fatigue” man orkar helt enkelt inte med fler digitala möten och mer skärmtid. Hur klarar våra hjärnor av omställningen? Du får också veta hur bra distansmöten kan läggas upp, hur du arbetar ergonomiskt hemifrån och vad man gör när några bara vill jobba hemma och andra bara vill vara på jobbet…

Kommer det att komma något bra utav allt detta? Allt detta kommer vi att diskutera och få olika perspektiv på från både forskare och med praktiska exempel. Välkommen till Stora distansarbetarkonferensen den 24-25 mars!

Den här konferensen går man med fördel tillsammans med sina kollegor. Dag 1 har ett tydligt arbetsgivarperspektiv och dag 2 är för alla som arbetar hemifrån. Gå 5 betala för 4! Är ni fler? Kontakta oss.

Metodicum är godkänd leverantör från Afa Försäkring vilket betyder att du kan få upp till 70% av utbildningsavgiften subventionerad. Är ni berättigade? Läs mer här >>

Dag 1

från 08.30 Incheckning

9.00-9.15 Inledning
Pia Ståhl, moderator

9.15-10.15 Vilka upplevelser har medarbetarna av den senaste tidens distansarbete?
Peggie presenterar dagsfärska siffror på hur medarbetare upplever distansarbete.
Peggie Rothe, Leesman index

10.15-10.30 Paus

10.30-11.30 Hur främjar man god hälsa och arbetsmiljö vid flexibelt arbete. I relation till återhämtning och balansen privatliv och arbetsliv?
Högskolan i Gävle har gjort ett forskningsprojekt med 4000 anställda på Trafikverket under fyra års tid. De har kartlagt positiva och negativa faktorer när man arbetar flexibelt och efter det tagit fram förslag på åtgärder som de anställda tycker är viktiga för att främja en god arbetsmiljö och hälsa när man arbetar flexibelt.
Sofie Bjärntoft, Doktorand vid Högskolan i Gävle

11.30-12.30 Lunch

12.30-13.00 Arbetsgivarens ansvar och hur bedrivs arbetsmiljöarbetet på distans?
Lars von Ehrenheim, fd kansliråd på arbetsmarknadsdepartementet och jobbat flera år på Arbetsmiljöverket

13.00-14.00 Reflektion, diskussion och erfarenhetsutbyte
Pia Ståhl

14.05-14.35 Att skriva policys för hemarbete
Ingrid Wibom

14.35-14.45 Paus

14.45-15.30 Exempelföretag. Vilka effekter har Tele2 sett på hemarbete, vilka lärdomar har dom tagit och hur kommer det att påverka framtidens sätt att arbeta?
Karin Svensson, EVP People & Change och Nathalie Dahmm, Head of Culture & Leadership, Tele2

15.30-16.30 Mångfald och inkludering i den nya tidens ledarskap
Trots omställning och distansledarskap är frågor som rör mångfald och inkludering fortsatt avgörande för att driva utveckling och skapa framgångsrika verksamheter. Henrietta Bean kommer att guida oss igenom temat mångfald och inkludering med syfte att ge inspiration och ökad medvetenhet kring frågorna för att stärka ledare att främja mångfalden med fokus på affärsnytta. Några av resultaten från Wes nya undersökning – Ledarskap i det nya normala kommer att presenteras. Rapporten ger unika insikter kring bla; mångfaldens betydelse i kristider och hur distansledarskap gynnar kvinnor.
Henrietta Bean

Dag 2

9.15-10.15 Arbetsmiljön vid hemarbete och vad är skyddsombudens roll?
Maria Steinberg är en av Sveriges främsta experter på skyddsombudens roll och redogör tillsammans med Pia Ståhl hur arbetsmiljön vid hemarbete påverkas.
Maria Steinberg, Docent i arbetsmiljörätt, Örebro universitet och Pia Ståhl

10.15-10.30 Paus

10.30-11.30 Ergonomi på hemmakontoret, identifiera de vanligaste fällorna hemma!
Jan-Erik Ståhl, Ergonom Ergomore

11.30-12.30 Lunch

12.30-13.30 Den digitala tsunamin – från grottmänniska till avatar
Visste du att vi har samma hjärna idag som för 40 000 år sedan? Samtidigt går den tekniska utvecklingen i rasande fart. För att vara framgångsrik i den nya digitala tiden behöver vi har koll på varifrån vi kommer och vart vi är på väg. Har vi det kan vi nyttja kraften i den digitala tsunamin som sveper över världen till vår fördel. Vi får glasögon att se den digitala transformationen på ett positivt sätt – hur nya teknologier kan göra oss friskare, smartare och rädda planeten. Följ med på denna resa som tar dig från grottmänniska till avatar.
Katarina Gospic, Hjärnforskare, doktor, författare, föreläsare och entreprenör

13.30-14.15 Digitala möten har blivit det nya normala – men hur gör du för att de ska bli kreativa, inkluderande och effektiva?
Under den här korta inspirationsföreläsningen får du lära dig fem nycklar till ett effektivt möten och konkreta metoder för effektiva digitala möten. Fokus ligger på mötet mellan människor och inte på den tekniska lösningen. Du har användning för tipsen oavsett om ni använder Teams, Skype, Zoom eller annan lösning.
Fredrik Bauer, Mötesutveckling

14.15 – 14.45 Digitala strategier. Separerare eller integrerare.
Pia Ståhl

14.45-15.00 Paus

15.00-16.00 Självledarskap på distans- att skapa min motivation och hållbara struktur samt förutsättningar för fokus och hälsa under arbetsdagen.
Det pratas mycket om ”det nya normala”, om hur vi mer eller mindre på många arbetsplatser kommer behålla ett flexibelt arbetssätt med en del tid på kontoret och en del tid hemma. Både i framtiden och nu ställs högre krav på oss som medarbetare att själva fatta beslut kring hur vi ska strukturera vår arbetsdag och det är inte alltid motivationen är på topp. Det kräver ett uppgraderat medarbetarskap och  självledarskap och oavsett var vi jobbar vinner vi massor i effektivitet som hälsa genom att ha en riktigt bra verktygslåda för att skapa struktur för effektivitet, ta hand om hjärnkraften och börja, bygga och behålla hälsofrämjande vanor som funkar i alla lägen. Hur gör vi vad vi kan med det vi har där vi är mot det vi försöker uppnå? Och vad har de gamla grekerna med det att göra? 
Ann-Sofie Forsmark, Oxy Group.

Visa program