Metodicum rehabdagar

Välkommen till årets mötesplats för dig som jobbar med arbetsplatsinriktad rehabilitering

Metodicum rehabdagar är en årlig konferens och mötesplats för alla som arbetar med arbetslivsinriktad rehabilitering. Målet är att spegla vad som händer inom området sjukförsäkring och rehabilitering. Forskning, goda exempel, initiativ från politiker och parter, ny lagstiftning, aktuella debatter, är sådant som berörs.

2017 ordnades konferensen för elfte gången. Planeringen för 2018 års konferens pågår för fullt. Har du idéer på ämnen du önskar få belysta? Välkommen att höra av dig till jenny.forsling@metodicum.se!

Boka den 6-7 november i kalendern för den 12:e upplagan av Metodicum rehabdagar!

På årets konferens kommer vi att ta upp nyheter som den nya rehabplanen som arbetsgivaren är skyldig att ta fram fr.o.m. 1 juli i år. Vi kommer att diskutera samordning i sjukskrivningsprocessen och vi siktar på att få med nyvalda politiker med ansvar för frågorna. Den första dagens tema kommer att röra sig kring den organisatoriska arbetsmiljön.

Vi är mycket glada och stolta att presentera Laura Hartman som ny moderator för Metodicum rehabdagar. Hon är docent i nationalekonomi och välkänd utredare nu senast som ordförande i Tillitsdelegationen som nyligen avslutat sitt arbete. Tidigare deltog hon i Kommissionen för jämlik hälsa, och var under några år analyschef på Försäkringskassan.

Vill du vara säker på att få en inbjudan till 2018 års upplaga när programmet är klart? Anmäl ditt intresse i formuläret till höger.