hieu

Hem » Blogg » Goda exempel på sambandet organisation – arbetshälsa

Goda exempel på sambandet organisation – arbetshälsa

Upplagt den
Goda exempel är bland det mest inspirerande jag vet. I min roll som programansvarig för Metodicums konferenser är jag speciellt förtjust goda exempel på förbättrad arbetsmiljö. Därför är det så roligt att vi kommer att ha två riktigt bra sådana på årets rehabdagar.

Det ena exemplet är från Nyköpings kommuns socialtjänst. Där har man jobbat med att öka tilliten i ledning och styrning genom att minska antalet kortsiktiga mål och öka förtroendet för professionen och fokus på grunduppdraget. Organisationen har ingått i Tillitsdelegationens försöksverksamhet, så arbetet har följts av forskare. Resultaten visar sig både när det gäller effektivitet och hälsa.

Här kan man läsa mer om det>> 

I det andra exemplet är det ett initiativ från en enskild chef som har lett till betydande förbättringar i verksamhetens resultat och medarbetarnas hälsa och trivsel. Carina Myrvang har utsetts till årets ledare 2018 av organisationen Ledarna. Hon arbetar på Jobbtorget i Stockholm. Där har hon genomfört en omorganisation och ett nytt arbetssätt som haft fantastiskt positiva effekter. I all enkelhet går arbetssättet ut på att börja med den enskilda arbetssökande människan och fråga vad han eller hon kan och vill jobba med. Tidigare var medarbetarna uppdelade i team som arbetade utifrån olika kategorier av svårigheter som de arbetssökande hade.

Lyssna på Engagemangspodden där Carina intervjuas>>

Och vill du höra mer om dessa båda goda exempel, så går det bra att anmäla sig till Metodicum rehabdagar 2018, så ses vi i november!

Anmälan finns här>>